Vsi izdelki so od začetka do konca, izdelani ročno. Zelišča so ročno nabrana. Sol se nabira ročno, kakor pred stoletji. Vse mešanice sami ročno zamešamo in polnimo ter etiketiramo. Ker smo prepričani, da je človeški dotik pomemben tudi pri izdelavi izdelkov – še zlasti, ko gre za prehrambene izdelke – skušamo vse proizvodne procese temu prilagoditi. Ključno je, da ohranimo vse korake, kar se da preproste. Na ta način lahko ohranimo visoko kakovost izdelkov. Vse izdelke izdelujemo sami v Izoli.

Sestavine, ki jih uporabljamo za naše izdelke so lokalnega izvora. Divja zelišča, se že tradicionalno ročno nabirajo vzdolž Jadrana. Piranska sol je ena najčistejših in najhranljivejših na svetu. Zakaj ne bi takih danosti uporabili? Čisto vse kar potrebujemo za naše izdelke, kupujemo od majhnih družinskih podjetij – od surovin, do embalaže in etiket. Prav tako nam za zunanjo podobo skrbi lokalna grafičarka. Zakaj ne bi s tako nadarjenimi, marljivimi in dobrimi ljudmi sodelovali

Vse sestavine naših izdelkov so v celoti naravne. Ne uporabljamo niti naravnih arom niti barvil niti drugih naravnih ali kakršnihkoli drugih dodatkov. Naravnim pridelkom preprosto ničesar ne dodamo ampak jih uporabimo take, kakršne je narava ustvarila. Če so sestavine kvalitetne in sveže, jim ni potrebno dodati ničesar več. Vsi minerali, vitamini in eterična olja, so v naravnih pridelkih prisotni v optimalni količini in razmerju. Iz tega razloga, uporabljamo le nerafinirano in nejodirano sol. Sol, ki ni jodirana, ne pomeni, da ne vsebuje joda. Pomeni le, da vsebuje jod po naravni poti – v količini in obliki, ki je za človeka najbolj primerna.

V noben proces pridelave ali izdelave naših izdelkov niso vpletene živali – niti posredno, niti neposredno.