Družina se je, po napornem delavniku, vedno zbrala skupaj ob mizi. S skromno hrano in veliko ljubezni smo odraščali v zrele fante in punce. Na koncu vsakdo le spozna, da je vse, kar nekaj pomeni, družiti se z dobrimi ljudmi, ob dobri hrani in pijači. Kakor bi rekla naša nona: “Jest, pit in se jemet rado. To je življenje!”

Družina Fina Isolana sečoveljske soline

Tempo življenja se spreminja z neverjetno hitrostjo. Ne vedno v pravo smer. Ponovno postaja vedno bolj cenjeno “kako” in ne “koliko“. Osnovni temelji, kot so družina, preprostost, sloga in skromnost, ponovno dobivajo večjo težo. Zato s ponosom ponudimo stare modrosti naših nonotov in non – seveda v sodobni preobleki.

Ročno pridelano morsko sol iz sečoveljskih solin smo zamešali z ročno nabranimi zelišči in začimbnicami vzdolž Jadrana. Zelišča so ročno nabrana, posušena, ročno zamešana, pakirana in etiketirana. Posebnost je tudi v tem, da smo vsem solnim mešanicam dodali suhocvetnico.

Nerafinirani sladkor iz sladkornega trsa ima že sam po sebi izjemno bogat in poln okus po karameli in melasi. Začinili smo ga preprosto, okuse pa izbrali skrbno. Nismo želeli fascinirati s kompleksnostjo, ampak navdušiti s preprostostjo.