Tekočine in sladkor zamešamo skupaj in zavremo. Ko zavre dodamo polento in ob nenehnem mešanju kuhamo na nizkem ognju še 15min. Ne pozabite mešati! Bistveno pri polenti je, da dodamo dovolj tekočine in da je dovolj maščobe. Samo tako bo polenta mehka, kremasta in voljna. Lahko bi jo skuhali tudi samo z vodo, samo bi […]
Danes pa smo za kosilo bučno kremno juho. Recept je izjemno preprost in hiter. Na oljčnem olju prepražimo drobno nasekljano čebulo, da dobro porumeni in karamelizira. Dodamo bučo, narezano na kocke in tudi njo 3 minute pražimo. Bučo narežemo na kocke velikosti cca 2x2cm. To pa zato, da je hitreje kuhana. Na male kockice narežemo […]
Suhe sestavine dobro zamešamo skupaj. Dodamo vse tekočine in dobro pregnetemo. Če je masa še preveč lepljiva, dodajte še nekaj olja. Čokolado narežite na nepravilne kose in jo vmesite v testo. Oblikujete večje kekse velikosti približno 9cm in debeline približno 0,5cm. Zložite jih na peki papir in pecite na 175°C med 13 in 19 min. […]