Sladka bela polenta

Tekočine in sladkor zamešamo skupaj in zavremo. Ko zavre dodamo polento in ob nenehnem mešanju kuhamo na nizkem ognju še 15min.

Ne pozabite mešati! Bistveno pri polenti je, da dodamo dovolj tekočine in da je dovolj maščobe. Samo tako bo polenta mehka, kremasta in voljna.

Lahko bi jo skuhali tudi samo z vodo, samo bi bila veliko bolj pusta. Sladkati ne smemo preveč, da sladkor ne prekrije nežnega okusa polente.

Pustiti si moramo še nekoliko prostora za kakšen sladek preliv, pomarančni džem ali topljeno čokolado. Ali njihovo kombinacijo 😉

Mi smo tokrat dodali ananas z žara, popražene oreščke, ki smo jih na hitro popekli na oljčnem olju s pomarančo kar v ponvi. Za piko na “i” pa na koncu dodamo malo oljčnega olja s pomarančo.

Sestavine:

. 600 ml mandljevega mleka .

400 ml kokosovega mleka .

1,5dl vode .

200g bele polente .

40g nerafiniranega sladkorja .

30g Marožo sladkorja

Sladka bela polenta

Polenta je lahko prebavljiva. Dobra topla in tudi ohlajena. Napišite nam kako jo vi pripravite…

Imate mogoče kakšno skrivnost ali poseben trik?